Free delivery to EU area! Delivery time 1-3 weeks.

Cart

Merinovilla vs Tekokuitu

Merinovilla vs Tekokuitu

Miksi suosia merinovillaa lastentuotteissa?

Oletko miettinyt miksi kannattaa suosia luonnonkuituja tekokuitujen sijaan esimerkiksi vauvojen lämpöpusseissa? Tässä postauksessa tuomme esiin muutaman hyvän syyn panostaa luonnonmateriaaleihin!Merinovillan hyödyt

+ Merinovilla sopii olosuhteiden vaihteluihin täydellisesti. Lämmönsäätelykyky takaa vauvalle mukavan olon niin lämpimällä, kuin kylmälläkin säällä.

+ Paloturvallinen! Tämä on tärkeä huomio esimerkiksi kaukalopussin valinnassa. Merinovillan syttymispiste on yli 500 °C, eikä se sula kuin tekokuitu. Tästä syystä se on turvallinen valinta autoon, esimerkiksi onnettomuuden sattuessa se ei syty tuleen ensimmäisenä vaan suojaa tärkeintä matkustajaa mahdollisimman pitkään.

+ Merinovilla lämmittää kosteanakin ja siirtää tehokkaasti kosteuden pois iholta, eli tämäkin tukee eri sääolosuhteissa käytettävyyttä.

+ Antibakteerisuus, merinovillalle riittää pelkkä tuuletus. Hajut, kuten hiki eivät tartu villakuituun samoin kuin tekokuituun.

+ Sopii pehmeytensä ansiosta loistavasti herkälle iholle. Merinovilla sopii suurimmalle osalle ihmisistä, myös heille, joille tavallinen lampaanvilla ei käy.

+ Yhtä aikaa imukykyinen ja samalla vettä hylkivä

Tekokuitujen haitat

- Ei hengitä, saattaa lämmittää, mutta vaunuista/kaukalosta löytyy hikinen vauva

- Palamisherkkä. Esim. polyesterin sulamispiste on noin 250°C, mutta jo reilussa 80°C asteessa materiaali voi venyä ja menettää muotonsa

-  Valmistetaan usein uusiutumattomasta maaöljystä, joka ei maadu

- Pesussa tekokuidusta irtoaa mikromuovia, jotka päätyvät vesistöihin

- Sähköistyy helposti


Tästä pääset kurkkaamaan meidän ihanaa lämpöpussivalikoimaa!

Postauksen kuvista kiitos Tiia Marialle (IG: tiiamaria_s)

Share using your favourite service