|

Ilmainen toimitus!

Merinovilla vs Tekokuitu

Merinovilla vs Tekokuitu

Oletko miettinyt miksi kannattaa suosia luonnonkuituja tekokuitujen sijaan esimerkiksi vauvojen lämpöpusseissa? Tässä postauksessa tuomme esiin muutaman hyvän syyn panostaa luonnonmateriaaleihin!Merinovillan hyödyt

+ Merinovilla sopii olosuhteiden vaihteluihin täydellisesti. Lämmönsäätelykyky takaa vauvalle mukavan olon niin lämpimällä, kuin kylmälläkin säällä.

+ Paloturvallinen! Tämä on tärkeä huomio esimerkiksi kaukalopussin valinnassa. Merinovillan syttymispiste on yli 500 °C, eikä se sula kuin tekokuitu. Tästä syystä se on turvallinen valinta autoon, esimerkiksi onnettomuuden sattuessa se ei syty tuleen ensimmäisenä vaan suojaa tärkeintä matkustajaa mahdollisimman pitkään.

+ Merinovilla lämmittää kosteanakin ja siirtää tehokkaasti kosteuden pois iholta, eli tämäkin tukee eri sääolosuhteissa käytettävyyttä.

+ Antibakteerisuus, merinovillalle riittää pelkkä tuuletus. Hajut, kuten hiki eivät tartu villakuituun samoin kuin tekokuituun.

+ Sopii pehmeytensä ansiosta loistavasti herkälle iholle. Merinovilla sopii suurimmalle osalle ihmisistä, myös heille, joille tavallinen lampaanvilla ei käy.

+ Yhtä aikaa imukykyinen ja samalla vettä hylkivä

Tekokuitujen haitat

- Ei hengitä, saattaa lämmittää, mutta vaunuista/kaukalosta löytyy hikinen vauva

- Palamisherkkä. Esim. polyesterin sulamispiste on noin 250°C, mutta jo reilussa 80°C asteessa materiaali voi venyä ja menettää muotonsa

-  Valmistetaan usein uusiutumattomasta maaöljystä, joka ei maadu

- Pesussa tekokuidusta irtoaa mikromuovia, jotka päätyvät vesistöihin

- Sähköistyy helposti


Tästä pääset kurkkaamaan meidän ihanaa lämpöpussivalikoimaa!

Postauksen kuvista kiitos Tiia Marialle (IG: tiiamaria_s)

Comments

Sign in in order to write a comment

SUOSIKIT
FACEBOOK