Ilmainen toimitus! Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Ostoskori

Kotiäideistä yrittäjiksi

Tarina Halivia Designin takaa, mistä oikein Halivia Design sai alkunsa ja kuinka kaksi kotiäitiä päättää perustaa yrityksen.

Mistä Halivia Design sai alkunsa? Olin raskaana ja pyysin Irinaa tekemään virkatun unipesän meidän tulevalle pojalle. Irina toteuttikin tällaisen haluttua ohuemmasta merinovillalangasta, koska paksumpaa ei Suomesta löytynyt. Tästä vuotta myöhemmin Irina teki vauvallemme viltin samaisesta langasta ja taas tuskastelimme sitä, miten jumbolankaa ei ole Suomessa tarjolla. Lähdimme selvittämään mistä kyseistä jättimerinovillalankaa voisi saada. Löysimme lankaa tukkuerän EU-alueelta ja mieheni kannustuksesta uskalsimme tilata erän. Langat käytimme testiversioihin ja selvittelimme onko ihmisillä kiinnostusta ylipäätään näihin tuotteisiin, ja kyllähän sitä kiinnostusta löytyi! 

Kaksi kotiäitiä ja yritystoiminta - voiko tästä tulla mitään? Molemmat meistä ovat varmasti pohtineet tätä enemmän tai vähemmän. Paljon asioita on tullut opittua jo tässä vaiheessa ja meillä on onneksi taustalla vahva tukiverkko, joka auttaa kaikessa tarvittavassa. Meidän muodostama tiimi on todella vahva, täydennämme tosiamme usealla osa-alueella. Irina luo nämä upeat tuotteemme ja hoitaa asioiden visuaalisen puolen. Hän on meistä se taiteellinen ja luova henkilö. Minä taas hoidan pääosin muita käytännön asioita, sekä kannustan Irinaa heittäytymään ja ajattelemaan boksin ulkopuolelta. Minulta saattaa tulla mitä kummallisempia ideoita, mutta Irina osaa suodattaa niistä toimivia tuotteita, näin syntyi muun muassa meidän syötävän suloinen toukkapussi pupunkorvilla! Yhdessä osaamme tasapainoilla ja tukea toisiamme niin, että hyppääminen yritystoimintaan ei tuntunut mahdottomalta tehtävältä. 

Meillä molemmilla on kova palo tarjota laadukkaita merinovillatuotteita vauvoille, koska meistä tuntui että niitä oli ihan liian vähän Suomessa myynnissä! Halusimme myös valmistaa näitä jättineuletuotteita hinnalla, joka tuo nämä luksustuotteet kaikkien saataville. Parasta nyt tässä ensimmäisen kuukauden yritystoiminnan aikana onkin ollut saada takaisin kuvia tuotteistamme perheiltä, jotka ovat jo saaneet kietoa vauvansa merinovillaan. Ihmisten hyvä palaute ja rohkaisevat kommentit ovat kannustaneet meitä hyppäämään tähän tuntemattomaan seikkailuun.

Miksi merinovillasta valmistetut jättineuletuotteet? Tähän on yksinkertainen selitys, rakastuimme näihin tuotteisiin omassa käytössämme ja halusimme tuoda nämä samat kokemukset myös muiden saataville. Kuinka nopeasti huomasinkaan merinovillaisen unipesän edut, kun vauvalla ei ollut koskaan kuuma vaan merinovilla materiaalina tuki vauvan lämmönsäätelyä parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt sitten isompana käytössä ovat viltit ja jättineulotut lämpöpussit, joissa lapset ottavat parhaimmat päiväunet - kertaakaan ei ole tarvinnut ottaa rattaista pois hikistä tai kylmää lasta! Merinovillan lämmönsäätelykyky on siis ollut tässäkin parhaimmillaan. 

Mistä nimi Halivia Design? Nimi löytyi yllättävän kivuttomasti, kun pohdiskelimme mikä se voisi olla. Irina heitti ehdotuksen Haliviasta ja minä totesin heti, että tuo se on! Halivia on kirjainyhdistelmä meidän lastemme nimistä. Halusimme lapset nimeen jollain tavalla mukaan, koska he ovat toimineet suurimpana inspiraation lähteenämme tässä koko prosessissa!

Jatkossa blogiin olisi tarkoitus kirjoitella enemmän merinovillasta materiaalina, meidän tuotteista ja muista käsityöideoista, joita esimerkiksi näillä meidän langoillamme voi toteuttaa. Pysykää siis kuulolla!


- Reetta

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi