Ilmainen toimitus! Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Ostoskori

Merinovilla - luonnon oma supermateriaali!

Merinovilla - luonnon oma supermateriaali!

Merinovillassa on monia loistavia ominaisuuksia, joten tämä postaus on ylistysvirsi merinovillan ylivertaisuudesta lasten tuotteissa!

Voisin puhua tästä aiheesta tuntikausia ja usein tulee ehkä kahvipöydässä paasattua tästä liikaakin, joten ehkä on ihan hyvä purkaa näitä ajatuksia tänne blogiin! Merinovilla on aivan loistava materiaali lastentuotteisiin. En ole tavannut vielä yhtään henkilöä, joka ei olisi merinovillatuotteiden kokeilemisen jälkeen innostunut niistä yhtä paljon kuin minä. 

Merinovilla ei ole vain talvea varten, esimerkiksi jättineuleesta valmistetut merinovillaiset unipesät ja viltit ovat loistavia myös kesällä. Merinovillalla on uskomaton lämmönsäätelykyky, kylmällä ilmalla se lämmittää tehokkaasti ja lämpimällä kelillä se viilentää. Tämä perustuu kuidun kihartuvaan luonteeseen, jonka ansiosta merinovillaan syntyy niin sanotusti pieniä ilmataskuja. Ominaisuus on todella hyödyllinen vauvojen kanssa, joiden oma lämmönsäätely ei ole lähtenyt vielä käyntiin kunnolla. Merinovillainen unipesä tai viltti onkin siis ihana pötköttelypaikka pienelle myös kesällä. Niitä voi hyödyntää myös lastenvaunuissa alustana tai vaikka ottaa mukaan piknikille! Mikä olisikaan parempaa, kuin tarjota vauvalle kesälläkin paikka joka viilentää ja hengittää, taaten näin mukavan olon pienelle säästä riippumatta.

Merinovillan hoidoksi riittää pelkkä tuuletus, koska materiaali itsessään on antibakteerista. Villassa oleva lanoliini puhdistaa itse itseään, nerokasta! Toinen ihana ominaisuus on huoltovapaus, jättineuleesta valmistut tuotteet ovat huoltovapaita. Niitä ei kannata pestä kotioloissa, mutta parasta on, että ne eivät sitä vaadikaan! Merinovilla ei sido itseensä hajuja tai bakteereja, joten se ei ala haisemaan. Tietenkin vauvojen kanssa saattaa vahinkoja sattua, näissä tapauksissa tuote kannattaa huuhdella kylmän juoksevan veden alla, puristaa kuivaksi ja jättää kuivumaan tasaiselle alustalle. Tuote kannattaa myös kääntää paristi kuivatuksen aikana. Muuten merinovillalle riittää siis vaan tuuletus, roskat saa irti ravistelemalla ja neulosta voi harjailla sormin jos neuloksessa on nyppyä. Muuten tuotteesta ei tarvitse kuin nauttia.

Superpehmeä merinovilla tuntuu kuin makailisi pilven päällä. Esimerkiksi merinovillaiset jättineulepeitot ovat niin ihanan pehmeitä, että niistä varmasti tulee kinaa sohvalla! Asiakkaamme ovatkin kuvailleet merinovillaa, että se on pehmeää kuin pumpuli. Vauvojen jättineuletuotteissahan tämä ominaisuus on todella tärkeä, koska vastasyntyneen herkkä iho ei kaipaa karheaa pintaa vasten ihoa. Tällainen superpehmeä materiaali hellii pientä sen ansaitsemalla tavalla. Eikä tämä materiaali myöskään kutita tai ärsytä pienen ihoa!

Merinovilla on turvallinen materiaali esimerkiksi autoiluun. Merinovillan syttymispiste on yli 500°C, eikä se sula kuin tekokuitu. Vertailun vuoksi puuvillan syttymispiste on 200°C ja polyesterin sulamispiste on 250°C, mutta jo 80 asteessa polyester voi venyä ja muuttaa mutoaan. Merinovilla on siis loistava vaihtoehto turvallisuuden näkökulmasta esimerkiksi autoiluun!

Tässä siis muutama esimerkki merinovillan loistavuudesta!

Meidän merinovilla on tilattu EU-alueelta ja toimittajamme toimittaa vain mulesing-vapaata merinovillaa. Pidämme huolen siis eettisestä puolesta ja vaadimme toimittajaltamme laadukasta merinovillaa, josta voimme valmistaa lapsille ja vauvoille rakkaudella mitä parhaimmat jättineuletuotteet!

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi