Ilmainen toimitus! Toimitusaika 1-2 viikkoa.

Ostoskori

Vastasyntyneen kuvaus kotona

Vastasyntyneen kuvaus kotona

Helpot niksit joilla onnistut kotona vauvakuvauksessa! Näiden avulla saat ikuistettua vastasyntyneestä kauniit kuvat myös kotona.

Haaveiletko ehkä vastasyntyneen valokuvauksesta, mutta viimeaikaisten uutisten valossa koitat vältellä kaikkea ylimääräistä kontaktia ulkomaailmaan? Moni varmasti miettii tällaisessa poikkeustilanteessa läheistensä turvallisuutta ja terveyttä, mutta samalla harmittaa jättää väliin ainutlaatuinen mahdollisuus kuvata pienokaista - hän on kuitenkin noin pieni vain lyhyen aikaa. Monille myös vastasyntyneen kuvaus saattaa olla budjettikysymys, vaikka haluaisikin ammattilaisen ottamat upeat kuvat muistoksi. Mitä jos yrittäisitkin kuvata nyytin itse omassa kodissanne? Ajattelin postauksessa jakaa muutaman vinkin joilla voit onnistua jopa ihan itse hienoissa kuvissa. Huomioi kuitenkin, että nämä vinkit ovat vain harrastelijan omien kokemuksien pohjalta! Voit käyttää kameran tai puhelimen automaattiasetuksiakin ja silti saada kauniit otokset. 

 MILLOIN ON HYVÄ HETKI KUVATA VAUVAA? 

Varsinainen vastasyntyneen kuvaus on tavallisesti noin parin viikon ikäisenä. Vauvan kannattaa olla tilanteessa juuri syötetty ja muutenkin perustarpeet tyydytettynä, jotta hän olisi mahdollisimman tyytyväinen kuvaushetken ajan. Kuvaukseen kannattaa varata aikaa ja valmistella kaikki etukäteen niin, ettei vauva tarvitse kuin asetella paikalleen ja ottaa kuvia. 

 

 

LUONNONVALO 

Kuvaa ehdottomasti käyttäen luonnonvaloa! Mieluiten sellaisessa huoneessa jossa on isot ikkunat tai muuten paljon valoa. Sammuta lamput ja äläkä käytä kameran salamaa. Valo saisi mieluiten tulla hieman sivusta päin vauvaan, mutta ei kohteen takaa. Vältä myöskin suoraa auringonpaistetta.  

 


TAUSTA  

Siivoa tausta, asettele esimerkiksi sohvalle selkänojaa vasten valkea lakana niin että se peittää koko kuvattavan alueen. Lakanan alle voit laittaa tyynyjä jotta vauvan saa aseteltua niiden päälle. Voit asetella lakanan myös vaikka lattialle, jos haluat ottaa kuvan suoraan ylhäältä päin esimerkiksi jonkinlaisessa korissa pehmusteiden kera. Lakanaa ei välttämättä tarvitse, jos esimerkiksi kuvaa sängyn päällä vaaleaa seinää vasten.    

 


REKVISIITTA JA VAUVAN ASU 

Vauva on kuvissa pääosassa. Kori, pehmuste ja vauva itse riittävät siis vallan mainiosti. Meiltä löytyy superpehmeitä merinovillaisia rekvisiittoja juurikin vauvakuvauksia varten. Viltti tai letti käyvät kuviin sellaisenaan, mutta ne sopivat upeasti korin pohjalle pehmikkeeksi. Vastasyntyneen kuvauspesän lisäksi et välttämättä tarvitse mitään muuta, asettele vain vauva siihen vatsalleen pää reunaa vasten nojaamaan ja ala kuvaamaan! Myös meiltä löytyvä vauvan toukkapussi on helppo vaihtoehto rekvisiitaksi.

Rekvisiittaa tulisi muuten käyttää harkiten, eli turhia ylimääräisyyksiä kannattaa välttää jotta kuvista ei tule liian sekavia. Vauva kuvataan useimmiten ilman mitään vaatteita, joten kannattaa pitää huolta että huoneessa on lämmin. Jos haluaa vauvalle voi asusteeksi laittaa vaikka söpön pipon.  


KOKEILE 

Ota paljon kuvia ja kokeile paljon eri kuvakulmia. Ota kuvia läheltä ja kauempaa, muista myös että kuvia voi rajata jonkin verran aina tietokoneella muokkausvaiheessa.  

 

MUOKKAA KUVAT! 

Yksi tärkeä vaihe on editoida kuvat jälkikäteen. Muokkaa rajauksia ja valotuksia, se tekee kuvasta heti paremman näköisen.  MITEN OIKEIN ASETTELEN VAUVAN? 

Parhaiten onnistut jos käytössäsi on jotain rekvisiittaa kuten kori jossa on pohjalla pehmikettä, tai jo aiemmin mainittu merinovillainen pesä. Paras asento on monesti vatsallaan  tai kyljellään, netistä löydät myös valtavasti inspiraatiota asentoihin. Haastavaa voi olla keksiä hyvää asentoa kuvauksen ajaksi jos ei omista mitään rekvisiittaa, johon vauvan voi asetella. Kyljellään tai vatsallaan ovat kuitenkin usein hyviä asentoja sellaisenaankin.

 


VAUVA ON ILMAN VAATTEITA, MITÄ JOS KÄY VAHINKO? 

Pienet vauvat saattavat lirauttaa useinkin pissan, joten laita esimerkiksi kuvauslakanan alle jokin suojus. Merinovillaiset pehmusteet ovat kuitenkin tähänkin hyviä, sillä vaikka vauva ehtisi pissata rekvisiittaan, villa itsessään hylkii kosteutta ja bakteereja. Se ei siis ole vaarallista vaikka näin kävisikin, kuivaa vahinko vaan pian ja laita tuulettumaan. Jos kuitenkin pelkäät isoa vahinkoa, voit laittaa harsoa vauvan alle. 

 


 

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi